Waarom is een inboedelverzekering zo handig?

Wanneer mensen net uit huis gaan of voor het eerst hun eigen woning hebben gekocht, kan er van alles op je afkomen. Welke verzekeringen sluit je af en welke niet? Welke zijn verplicht en welke niet. Allemaal vragen waar snel antwoorden op moeten komen. Eén van de verzekeringen die je tegen gaat komen, is een inboedelverzekering. Is deze handig om af te sluiten? En zo ja, waarom dan? We geven hieronder een overzicht.

Wat is een inboedelverzekering?

De naam zegt het eigenlijk al, met deze verzekering is je inboedel beschermd. Dit betreft onder meer het interieur wat je in je woning hebt staan, maar je telefoon of ander audiovisueel materiaal is hiermee ook gedekt. Het voordeel van een inboedelverzekering is dat je naar verhouding vrij weinig premie betaald voor de uitkeringen die ervoor terug kunt krijgen. Het is daarom altijd verstandig om deze verzekering af te sluiten. Over het algemeen kunnen mensen kiezen tussen een basis verzekering of een allrisk verzekering. Bij een basis dekking, wordt schade veroorzaakt door een ander of door jezelf niet vergoed. Alleen schade die bijvoorbeeld ontstaan is door storm, brand of diefstal. Als je ook verzekert wilt zijn voor schade die je wellicht zelf aanbrengt aan je spullen dan dien je een allrisk verzekering af te sluiten.

Waarom is het zo handig?

Zoals eigenlijk al besproken, biedt een inboedelverzekering dekking voor eigenlijk al je apparatuur, meubels en kostbaarheden in je woning. Je bent dan eigenlijk in één keer klaar en dat voor slechts een paar euro in de maand. Voor echt dure spullen, zoals bijvoorbeeld kunst of kostbaar audiovisueel materiaal zou je eventueel nog een aanvullende kostbaarheden verzekering kunnen aansluiten. Deze keert vaak nog iets hogere bedragen uit dan een inboedelverzekering, waardoor je zeker weet dat de je voor de kostbare spullen ook de daadwerkelijke waarde terugkrijgt.

Als we toch bezig zijn..

Je huis zelf is natuurlijk ook van kostbare waarde. Hiervoor dien je een opstalverzekering af te sluiten. Het afsluiten van de verzekering is vaak ook verplicht gesteld door de hypotheekgever, omdat de woning als onderpand dient. Ook hier kun je weer onderscheid maken tussen een basis en allrisk verzekering. Bij een allrisk verzekering ben je beschermd tegen schade door eigen toe doen, door andermans toedoen of door bijvoorbeeld een brand of storm. Deze verzekering kost ook slechts een paar euro in de maand en een inboedelverzekering kan daarom prima ernaast afgesloten worden. Op deze manier is je gehele woning met alles erin, goed beschermd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *